Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко зустрівся з представниками ТОВ «Українські лісопильні» ( Костопіль), аби узгодити технічні питання перед відкриттям. Це одне з найбільших новостворених виробництв області зі стовідсотковими іноземними інвестиціями.
Представник інвестора Йохан Дунбек повідомив, що на виробництві вже запустили лінію сортування сухих пиломатеріалів. На роботу влаштували понад сто працівників — операторів, водіїв, електриків та менеджерів. Планується, що продукцію «Українських лісопилень» не тільки експортуватимуть за кордон — її орієнтуватимуть на місцеві деревообробні підприємства. Так, одну вантажівку вже відправили до меблевої фабрики «Морган Феніче» у Рівненському районі.
Представники «Українських лісопилень» розповіли, що після відкриття збільшиться потреба у сировині. Тож голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко доручив відповідним фахівцям вивчити можливість забезпечення потреби виробництва за рахунок місцевих підприємств лісового господарства.
Крім того, Йохан Дунбек підтвердив готовність інвесторів розширювати потужності та будувати ще один завод у селі Немовичі Сарненського району.