У міському парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка у Рівному на Покрову урочисто відкрили та освятили пам’ятний знак-фігуру «Просвіті» — одній із найстаріших громадських організацій міста та України. Зведення пам’ятного знака відбулося за сприяння міської влади, депутатського корпусу Рівненської міської ради, просвітянських осередків закладів освіти обласного центру.

Поява в мистецько-патріотичному просторі міста крилатої фігури Жінки-Просвіти, Берегині української духовності є символічною, адже в 2017 році місцева «Просвіта» святкує 100-літній ювілей.
— Діяльність Рівненської просвітянської організації знайшла заслужену пошану в громади міста у вигляді цього пам’ятного знака. Рівне завдяки невтомній роботі «Просвіти» лише за 25 років змогло подолати наслідки русифікації, яку на цих теренах насаджували кілька століть. Роль цієї організації для міста і всієї України важко переоцінити, — з такими словами до членів громадської організації, що прийшли на відкриття пам’ятника, звернувся міський голова Рівного Володимир Хомко.

Олександра ЮРКОВА.
Фото Олександра ДЖИГИРЕЯ.