Одна з англійських компаній виявила бажання збудувати та ввести в дію в Дубно теплову електростанцію. Такий досвід у цієї фірми, мовляв, є, адже вона в минулому займалася виробництвом щепи й експортувала її в Туреччину (майже 450 тисяч тонн на рік), де її спалювали на електростанціях, виробляючи пар.
У разі підписання угоди інвесторам може дістатися земельна ділянка в промисловій зоні площею 8 гектарів з орендою на 25 років. Відтак фірма платитиме земельний податок. За попереднім підрахунком, щорічна плата за землю становитиме понад 320 тисяч гривень.
Коментуючи ситуацію, начальник міського управління ЖКГ Ілля Онисько зауважив, кому буде вигідна теплова електростанція: «Коли вивчали цю ситуацію, було досліджено ті підприємства, які розташовані саме в промисловій зоні. Їх там чимало, і їхня спільна проблема в тому, що бракує енергетичних ресурсів. Цими ресурсами могла б забезпечити підприємства новозбудована ТЕС».
Але попри, здавалося б, перспективні наміри, на шляху нового проекту стала громадська рада при виконавчому комітеті Дубенської міської ради. Проаналізувавши ситуацію, вона на своєму засіданні проголосувала проти зведення ТЕС.
Своєю чергою компанія-інвестор заповзялася вдосконалити техніко-економічне обґрунтування проекту і провести громадські слухання, на яких представити вирішення низки проблемних питань. Зокрема й заходи з мінімізації впливу на довкілля.

Млинів Рівненської області.