Рівненський державний гуманітарний університет та Гете-інститут в Україні уклали угоду про співпрацю, яка дасть змогу готувати вчителів німецької нового покоління — тих, хто покликаний змінити українську школу.
«Це четвертий вищий навчальний заклад в Україні, з яким ми укладаємо таку масштабну угоду, — розповіла заступник директора Гете-інституту в Україні Сюзанне Бекер. — У центрі уваги, звісно ж, студент — майбутній учитель, який використовує найновіші розробки з методики та дидактики викладання, і ми ці методики рівнянам надаємо. А вже далі вони матимуть змогу випробувати їх на практиці».
Як розповів ректор РДГУ професор Руслан Постоловський, 2009 року Гете-інститут допоміг створити навчально-методичний центр, а далі разом започаткували проект «Німецька мова в дитсадочку». «Студенти викладають німецьку за ігровими методиками у двох дитсадках Рівного. А ще — можуть стажуватися у Німеччині, як, зрештою, й викладачі, котрі успішно виграють такі гранти. Відповідно, мотивація для вдосконалення німецької постійно зростає. Апогеєм співпраці стала ця угода».
Символічно, що уклали її в українсько-німецький рік мов та 25-ліття факультету іноземної філології РДГУ.

Рівне.