Аграрії області підсумували господарський 2017 рік та визначили лідерів у галузі.
«Цього року аграрії отримали 4,5 мільйона гривень фінансової підтримки з державного бюджету і 1,2 мільйона — з обласного. Відбувається модернізація галузі, зростають інвестиції. Аграрії повністю забезпечують жителів області харчовою продукцією. Вперше за багато років збільшилася посівна площа. Усе це свідчить про те, що сільське господарство на Рівненщині успішно розвивається», — сказав, вітаючи аграріїв із Днем працівників сільського господарства, який відзначатимуть цієї неділі, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Справа наліво: голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко вручає Почесну грамоту ОДА генеральному директору ПП «Агро-Експрес-Сервіс» Василю Мусі.

Як повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько, обсяги продукції сільського господарства з початку року зросли на 3,5 відсотка порівняно з минулим роком. Найкращі показники у товаровиробників Млинівського, Радивилівського та Рівненського районів, а серед поліських районів — Березнівського і Сарненського. За темпами приросту продукції агропромислового комплексу Рівненщина увійшла в десятку найкращих серед регіонів України. Лідером у галузі молочного скотарства є приватне підприємство «Агро-Експрес-Сервіс» Млинівського району, яке виробляє майже половину всього молока в області. У галузі птахівництва передовим є агрокорпорація «Крупець» Радивилівського району. Тут утримують майже половину всього поголів’я курей в області.
Найвищих показників у господарській діяльності досягли фермерські господарства «Влада» Млинівського району. Підприємство спеціалізується на виробництві широкого асортименту овочів — більш як десять сортів і видів капусти, моркви, столового буряка, картоплі.
Високу врожайність також показали ТОВ СГП «ім. Воловікова» Гощанського, ТОВ «Агро-класік» Дубенського, агрофірми «Камаз-Агро» та ТзОВ «Хавест-Агро» Млинівського, агрокорпорація «Крупець» Радивилівського районів.
Найкращі підприємства отримали відзнаки Прем’єр-міністра України, Рівненських ОДА та облради.

Олександра ЮРКОВА.
Фото Тетяни ПАНАСЮК.