У Волновасі Донецької області постає храм Святого Миколая — як данина світлій пам’яті загиблих тут 22 травня 2014 року бійців 51-ї окремої механізованої бригади. Усі вони були з Волині. Храм, фінансувати будівництво якого взялися волиняни, піднявся на підкупольну висоту. А далі знову на облаштунок святині потрібні кошти. Тож у Луцьку вирішили провести новий благодійний аукціон. На ньому на продаж виставили десятки цікавих і навіть унікальних речей.

Таким за проектом має постати храм у Волновасі.

Приміром, журналіст Олександр Шустерук з Острога Рівненської області надав для аукціону зі своєї колекції старовинні монети, книжкові релікти, платівки, випущені в 70—80 роках минулого століття. Одна з них (1980 року випуску) з піснями легендарного тріо Мареничів. Продаж стартував з однієї тисячі гривень, а згодом котрийсь із шанувальників української пісні придбав раритет за 12 тис. Інший благодійник віддав 200 тисяч гривень за «Волинянку» — такі автомобілі колись випускали у Луцьку.
Завдяки цим торгам на зведення храму у Волновасі було виручено 1,3 мільйона гривень. Нині, як повідомили на аукціоні, завершено зведення малих архітектурних форм (дзвіниці, місця для освячення води, каплиці) та будинку священика (гуманітарного центру, де працюватимуть волонтери, із недільною школою); добудовується корпус церкви.
Оскільки 19 грудня — день Святого Миколая, а храм названий на його честь, то докладається максимум зусиль, щоб до цього свята на церкві вже стояли і куполи, і хрести. Відкриття храмового комплексу заплановане на 22 травня 2018 року, річницю загибелі бійців 51-ї ОМБ.

Фото автора.