Відбулося засідання постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури Рівненської обласної ради під головуванням Миколи Кучерука. Найактивніше обговорення викликало в депутатів питання про будівництво школи у селі Цепцевичі, що в Сарненському районі.

 

Школа в Цепцевичах найбільш проблемна в області. Тут навчається 680 дітей. Вмістити навчальний заклад може лише третину, тож учні ходять на уроки в три зміни. Обласна рада виділила кошти на початок будівництва нового приміщення навчального закладу, проте будівельні роботи досі не розпочалися.


Доповісти про перебіг будівництва Цепцевицької ЗОШ запросили директора департаменту архітектури та будівництва ОДА Ярослава Мазярчука, голову Сарненської РДА Ярослава Яковчука та директора ТОВ «Західметал» Олега Жошка, яке виграло тендер на будівництво школи. Втім, прийшов на комісію лише Ярослав Мазярчук. Він зокрема зазначив, що зведенню фундаменту приміщення нині не сприяють погодні умови, тому планують розпочати з облаштування котельні.


— Таке враження, що початку будівництва цієї школи зумисне перешкоджають. Є необхідні дозволи та кошти на зведення фундаменту, тож будівельні роботи повинні розпочатися цього року, — сказав голова Рівненської облради Микола Драганчук.


Про те, що не можуть більше чекати, говорили на комісії й батьки дітей, які навчаються в Цепцевицькій школі, та директор закладу, депутат обласної ради Людмила Мариніна:


— Люди навіть згодні допомагати будувати школу. Адже в наступні роки ситуація з наповненістю закладу ускладнюватиметься. Якщо нині маємо 69 першокласників, то наступного року їх буде 94. У нас і так діти змушені писати в коридорах, а вчителі не мають учительської кімнати — її віддали під клас.


Питання щодо будівництва школи в селі Цепцевичі депутати — члени постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури рекомендували винести на сесійне засідання облради 1 грудня, а також вирішили звернутися від імені комісії до прокуратури та інших контролюючих органів у сфері будівництва, щоб перевірили фірму-підрядника.


Рівне.