Вночі вогнеборцям Рівненщини довелося гасити дві значні пожежі. Якщо у райцентрі Гоща, де горіло кафе «Лео», з гасінням впоралися два чергові відділення місцевих рятувальників, то для ліквідації вогню у п’ятиповерховому будинку № 25 по вулиці Петра Могили в облцентрі було залучено додаткові сили та засоби. Адже на третьому поверсі горіла квартира. Через надто високу температуру та сильне задимлення на кількох поверхах виникла загроза життю людей.
Одна група рятувальників займалася евакуацією та порятунком мешканців будинку сходовими маршами та пожежними автодрабинами, друга — в апаратах захисту органів зору та дихання за допомогою п’яти водяних стволів проводила гасіння. Оперативні дії очолив начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук.
Було евакуйовано 77 мешканців, врятовано десятеро осіб, серед яких восьмеро дітей. Двох жительок госпіталізовано з діагнозами «отруєння продуктами горіння» та «гіпертонічний криз».
Рятувальники ГУ ДСНС у Рівненській області організували для людей, котрі перебували на холоді та не могли увійти до власних помешкань через відключення електромережі та задимлення, пункти обігріву, де вони мали можливість зігрітися, перекусити та випити гарячого чаю. З мешканцями працювали психологи ДСНС.
Попередня причина загорання — коротке замикання в електромережі.
Рятувальники оперативно загасили пожежу, але вогнем пошкоджено не лише квартиру, а й приміщення загального користування. Ліквідовувати наслідки пожежі погорільцям допомагає міська влада. Так, за дорученням міського голови Рівного Володимира Хомка до цих робіт залучено комунальників.