Зламаний депутату палець, облиті зеленкою обранці — такі моменти 21-ї позачергової сесії Вараської міської ради Рівненської області 27 грудня 2017 року.

Пристрасті та суперечки кипіли навколо питання посади міського голови. Адже 15 грудня 2017 року Вараська міська рада сьомого скликання достроково припинила повноваження Вараського міського голови Сергія Анощенка.

Тож згідно із законодавством не пізніше, ніж у 90-денний строк з дня дострокового припинення його повноважень мали б бути призначені вибори Вараського міського голови. І на позачерговій сесії Вараської міської ради 27 грудня 2017 року, яку блокували активісти в камуфляжі і яку всіляко намагалися зірвати, депутати Вараської міськради, пославшись на ст. 140 Конституції України, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прийняли Звернення до Верховної Ради України щодо призначення позачергових виборів Вараського міського голови.

У Вараші очевидна криза місцевої влади, що не на користь місту. Не мені і не людям у камуфляжі, більшість з яких не живуть у місті атомників, давати поради щодо вирішення цієї кризи. Це прерогатива мешканців міста, територіальної громади. Саме вона має навести у цьому питанні лад.
Зрештою, чи відбудуться вибори, чи Сергій Анощенко обстоюватиме в судах своє право обіймати цю посаду, покаже час. Але що потрібно щось робити для стабілізації влади у Вараші, де розташовується великий стратегічний об’єкт — Рівненська АЕС, ні в кого не викликає сумнівів.

Рівне.