Чернівецький аеропорт протягом минулого року прийняв майже 47,9 тисячі пасажирів. Це втричі перевищує історичний максимум, зафіксований у 2013 році. Тоді аеропорт обслужив 16 тисяч пасажирів. Для порівняння: у 2016 році аеропортом скористалися лише 12 673 пасажири.
 

«За три роки нашої з Миколою Федоруком (голова підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. — Ред.) наполегливої роботи з місцевою владою та керівництвом аеропорту, і завдяки колосальній підтримці коаліційного уряду, ми отримали позитивний результат, — сказав народний депутат. — Аеропорт успішно працює і вдосконалюється. Це як нагорода за тривалу та наполегливу працю».

Такий акцент зробив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак (на знімку), коментуючи рекордний показник пасажиропотоку в Чернівецькому аеропорту.

За словами М. Бурбака, «робота аеропорту — це збільшення надходжень у бюджет міста й зарплатня для більш як півтори сотні працівників, а також підвищення туристичної привабливості області». Водночас, наголосив він, успішні показники летовища підтверджують зміни та розвиток економіки країни.

«Ще на посаді міністра інфраструктури я наголошував на необхідності розвитку внутрішніх авіаперевезень, — акцентував М. Бурбак. — Торік внутрішніми рейсами скористалися 84 відсотки пасажирів Чернівецького аеропорту.

Це ще раз підтверджує тезу, що нам треба розвивати українські аеропорти і регіональні авіасполучення».

Вл. інф.