Зо два десятки активістів-волонтерів та понад півсотні небайдужих мешканців міста Вараш на Рівненщині три тижні збирали подарунки для сиріт та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Організатори благодійної акції «Пакет добра» Юлія Денега та Ірина Ладюк розповідають:
— Наш координаційний центр був на базі ЗОШ № 1 у Вараші. Активна молодь щовечора збиралася, щоб власноруч виготовити паперові пакунки для подарунків, листівки для дітей та оздоблювали шоколадки для опікунів, які, як завжди, нам надав директор «Імбекса» Юрій Ткачук. Пряники ж випекла Руслана Рибачок. Ми адресно доправляли подарунки прямо до квартир. У нашому списку були діти з Рафалівки, Старої Рафалівки, Заболоття та Володимирця. Багато мешканців міста Вараш долучились до благодійності — приносили гроші, власноруч зібрані подарунки для дітей.
— Наші волонтери телефонували до дітей, представлялися помічниками Святого Миколая та дізнавались, про який подарунок вони мріють, — розповідає Юлія Денега. — Вражає, що деякі діти просили не для себе, а, наприклад, будиночок для котика, щоб було здоров’я у хворої мами чи єдиної бабусі... Цікаво, що дехто з тих, хто збирав подарунки для однієї дитини, коли приходив до нашого центру, обирав ще одну дитину для подарунка, а також лишався зі своїми дітьми волонтерити разом із нами, як, скажімо, сім’ї Володимира, Лесі та Жені Сніжків, Раїси Конотопчик.
Як розповіли волонтери, під час акції в службі в справах дітей та сиріт Вараського міськвиконкому їм запропонували до списку дітей-сиріт додати ще двадцять, які опинились в складних життєвих обставинах. Тоді волонтерам зателефонував Мирослав Колесник із ЖК «Перлина Полісся» і запропонував профінансувати подарунки для двадцяти дітей, допоміг з гостинцями і Сергій Шарлоїмов.
Після роздачі «пакетів добра» організатори та волонтери зібрали всіх дітей та їхніх опікунів на сімейне свято «Разом тепліше».

Вікторія ЧЕРПАК.
Фото зі сторінки проекту в соцмережі.

Володимирець Рівненської області.