На сайті Рівненської облради зареєстровано петицію представника громади Руслана Ткача про необхідність побудувати нову школу в селі Борбин, що у Млинівському районі. Адже старій, де нині навчаються діти, — шість десятків років. У ній — стара стеля, підперта стояками, тріснули стіни. Батьки наполягають на тому, щоб у селі побудували нову школу, де можна було б розмістити ще й дитсадок для дошкільнят.
Загалом Борбин — село перспективне, щороку тут більшає школярів. Так, у нинішньому навчальному році за парти сів 31 першокласник, у минулому — 21. При цьому загальна кількість учнів у Борбині становить 237.
Згадана петиція — не перша спроба привернути увагу до проблеми школи в Борбині. Так, на початку навчального року селяни кілька днів не пускали дітей на навчання. А ще раніше, у 2013-му, після такого протесту навіть виготовили проектно-кошторисну документацію на школу, розраховану на 260 школярів, та на дитячий садок. Але все це через різні обставини так і залишилося на папері.
Як розвиватимуться події, покаже час. Принаймні, аби петицію взяли на розгляд, потрібно, щоб її підтримали не менш як тисяча осіб. Збір підписів триватиме до лютого.