Громада села Борбин зустрілась із заступником голови ОДА Віталієм Ундіром. Говорили про необхідність будівництва школи, бо нинішня в аварійному стані. Про це «Голосу України» повідомила прес-служба ОДА.
Уже давно чекає на втілення готовий проект, який лише дещо коригують відповідно до сучасних будівельних норм. Ним передбачено спорудження навчально-виховного комплексу: дитячий садок на чотири групи з 75 дітей та загальноосвітню школу на 11 класів на 264 учні.
Станом на 2013 рік будівництво цього об’єкта оцінювали у майже 42 млн грн. Тепер це значно дорожче, тому борбинці хочуть заручитися підтримкою Державного фонду регіонального розвитку. Для цього перші кроки має зробити громада, вирішивши насамперед земельне питання.
«Прошу від вас документи щодо генплану і земельної документації, без цього проект на ДФРР ми не зможемо запропонувати. Зараз «м’яч на вашій половині поля», це від керівництва громади залежить. А що треба допомогти від району чи області — ми допоможемо», — сказав Віталій Ундір.
Нову школу планують будувати неподалік старої. Голова Острожецької ОТГ, до якої входить Борбин, Тарас Гордійчук міркує, скільки часу треба, щоб видати земельну документацію: «Я думаю, що у березні вже має бути акт на землю».

Записала Олександра ЮРКОВА.