Перемир’я триває на Майдані Незалежності та вулиці Грушевського. Нагадаємо, 17 лютого спливає термін дії так званого закону про «амністію», а питання щодо звільнення адміністративних будівель ще й досі залишаються, стверджують представники влади. У свою чергу, в «Правому секторі» попереджають про можливе очорнення «Правого сектору» та інших силових структур Майдану, сіяння паніки у суспільстві, наростання сепаратистських тенденцій та створення базису для розширення репресій.

Як відомо, раніше в. о. міністра внутрішніх справ Валерій Захарченко повідомляв, що праворадикальні організації планують провокації і не зупиняться навіть перед терактом. Проте у «Правому секторі» категорично відкидають можливість застосування методів терористичної боротьби. «Правий сектор» офіційно заявляє, що не готує жодних терористичних актів. Сама думка про використання терактів, під час яких могли б постраждати невинні люди, для нас є неприпустимою», — наголошують його представники.

Тим часом на Євромайдані почали укріплювати барикади, які з початком плюсових температур «попливли», адже були збудовані зі снігу та льоду. Задля цього на Майдан прибули 17 вантажівок із піском. Ним і замінять сніг та кригу в мішках. Роботу планують розпочати з вулиці Грушевського, де барикади майже повністю зроблені зі снігу.

Трансформації зазнала й самооборона Майдану. Вона перетворилася на всеукраїнський понадпартійний громадський рух. Відповідний наказ у вівторок підписав керівник «Самооборони» народний депутат Андрій Парубій. У документі, зокрема, наголошується, що організація «Самооборона Майдану» є добровільним громадським формуванням, що діє на основі самоорганізації. Свої дії вона координує зі Штабом національного спротиву на центральному рівні.

На знімках: Київ. Вулиця Грушевського.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.