Нещодавно для дитячого духового оркестру, що у Смизі Дубенського району Рівненщини, придбали дев’ять музичних інструментів. Для цього з обласного бюджету виділили сто тисяч гривень, ще 95 тис. — від Смизької ОТГ.
«Оновлення матеріальної бази відбулося вперше за 45 років існування оркестру. До цього долучилися і область, і місцева громада. Це доречно, адже, хоч усі діти і забезпечені інструментами, проте більшість із них необхідно ремонтувати», — розповідає керівник та диригент оркестру Василь Гайдайчук, який переконаний, що це велика подія для колективу. Вдячний і спонсорам, завдяки яким торік купили сценічний одяг та ксилофон. Тепер на ньому грає переселенка зі сходу Вікторія Головко.
Нині в оркестрі, який виступає не лише в Україні, а й за кордоном, займаються більше сотні дітей віком від семи до сімнадцяти років зі Смиги та навколишніх сіл. Діти щиро радіють за тих, хто вже грає на нових інструментах, та сподіваються і собі мати нові.
Дитячі надії не марні, запевняють у Смизькій ОТГ. Ще 100 тисяч гривень на оновлення матеріальної бази оркестру до ОТГ надійшло з державного бюджету за програмою соціально-економічного розвитку територій. Окрім того, у самій громаді запланували 300 тисяч гривень на оновлення інструментарію. А до відзначення 45-річчя оркестру зроблять ремонт класу, де займаються юні аматори, пообіцяли у Смизькій ОТГ.