ВІННИЦЯ:

П’ять сучасних пожежних автомобілів марки МАЗ отримало Вінницьке управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Ключі від п’яти нових пожежних автомобілів вручили рятувальникам на площі Василя Стуса у Вінниці.

Фото з сайту Вінницької ОДА.

 

— Техніка укомплектована обладнанням, що дає можливість не тільки приборкати вогонь, — каже керівник обласного управління ДСНС Руслан Шевчук. — Вона придатна для надання допомоги при інших надзвичайних ситуаціях, зокрема при ДТП.

Об’ємна ємність вміщає чотири тонни води і чотириста літрів піноутворювача. До комплекту входить сучасне пожежно-рятувальне майно.

Автомобілі закуплено за кошти держбюджету. На це витрачено 23,5 мільйона гривень. Ще на 500 тисяч гривень придбано майна — каски п’ятого класу захисту, бронежилети та радіостанції.

Рішення про це було прийнято невдовзі після того, як на військовому арсеналі боєприпасів сталася масштабна пожежа. Про це повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, якому рятувальники доручили вручити ключі від отриманої техніки. Разом з ним цю почесну місію виконав заступник міського голови Вінниці Сергій Тимощук. Дві одиниці техніки передали у пожежні частини обласного центру, інші доправили до Козятинського, Хмільницького районів та міста Гнівань Тиврівського району.