Делегація товариства «Об’єднання друзів Мочулки» (Німеччина) побувала на Рівненщині. 46 представників товариства з благочинною метою відвідали низку закладів та зустрілися з головою постійної комісії з питань гуманітарної політики Рівненської обласної ради Аллою Черній.
Представники «Товариства волинських німців» до Рівного приїздять не вперше. Упродовж семи років, окрім досліджень свого волинського походження (до 1940-х років на територіях сучасної Рівненщини та Волині проживали німецькі громади), іноземці активно займаються благочинністю. У рамках програми Міністерства культури Німеччини «Кожній дитині — по музичному інструменту» торік вони подарували Рівненській дитячій музичній школі № 1 ім. М. Лисенка синтезатор та дві гітари. Цього ж року іноземці привезли юним музикантам уже п’ять гітар, акордеон та інші музичні інструменти.
Іноземці не оминули увагою і комунальний заклад «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» у селі Олександрія Рівненського району, привезли дітям спортивний інвентар, розвивальні ігри, іграшки та солодощі.
Депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній розповіла про плани подальшої співпраці з «Товариством волинських німців». Зокрема, домовилися про спільну історико-етнографічну роботу на базі Жобринської ЗОШ, Рівненської обласної станції юних туристів, вихованці якої ведуть краєзнавчу робота. Також наступного року очікується приїзд делегації педагогів з Німеччини, які ділитимуться з вчителями Рівненщини методиками викладання.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК.