Всеукраїнська акція протесту «Стоп тарифам!», що відбулась під будинком Кабінету Міністрів, підтримала вимоги лідера Радикальної партії Олега Ляшка до влади щодо зменшення тарифів, збільшення зарплат та повернення соціальної норми споживання газу.
«Президент Порошенко розповідає, що немає альтернативи підвищенню цін на газ. Альтернатива є! Цю альтернативу пропонує наша команда. Це зниження цін на газ, перерахунок заробітних плат, підвищення пенсій, інвестиції в економіку, нові робочі місця, дешеві кредити для національного виробника. Щоб торгувати не сировиною, землею, національними інтересами і не жебрати по всьому світу, а торгувати готовою продукцією — тим, що виготовляємо. Тому сьогодні ми по всій Україні збираємо мітинги, щоб сказати рішуче «Ні» грабіжницькій політиці Президента Порошенка і його владі, підвищенню цін на газ, знеціненню зарплат і пенсій українців, підвищенню цін на комуналку, ліки та продукти харчування!», — заявив під час акції О. Ляшко.
Представник фракції Радикальної партії Віктор Галасюк висловив переконання, що не може бути європейської ціни на газ в країні, де найменша зарплата в Європі, а газ власного видобутку коштує в рази дешевше імпортного. Після ухвалення резолюції мітингу представники фракції Радикальної партії на чолі з Олегом Ляшком зустрілися з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом та поставили йому запитання, яке турбує мільйони українців: де людям взяти гроші на оплату комуналки.
У відповідь прем’єр повідомив, що уряд готовий повністю забезпечити виконання програми надання субсидій громадянам, які потребують адресної допомоги, та пояснив, що підвищення ціни на газ було здійснено в рамках виконання взятих ще у 2008 році міжнародних зобов’язань України. «Не виконати ці зобов’язання означало б оголосити дефолт і ввести країну в чергову затяжну та глобальну кризу», — сказав В. Гройсман та підкреслив, що уряд з 1 жовтня зняв обмеження для доступу до субсидій, тож їх має отримати майже сім мільйонів домогосподарств. Водночас він зауважив, що розуміє проблеми людей, але так само усвідомлює, що ухвалення відповідальних рішень — це єдиний шлях розв’язання накопичуваних роками проблем.
Утім, повернувшись до протестувальників, О. Ляшко зазначив, що аргументи глави уряду його не переконали, тож боротьба проти підвищення тарифів триватиме. «Ми не дамо владі обкрадати мільйони людей і перекладати свою корупцію та зловживання на плечі найбільш нужденних. Завдяки українцям ці держиморди сьогодні у владі. Вони думають, що народ дурний і його можна грабувати. Ні! Народ не дурний, і ми не дамо грабувати і принижувати людей», — сказав він та додав, що наступного тижня цю боротьбу буде продовжено в парламенті. «Ми кликатимемо до Верховної Ради Президента, Прем’єр-міністра, керівників НКРЕКП та «Нафтогазу України». Ми вимагатимемо відставки голів «Нафтогазу України» і НКРЕКП, перегляду тарифів, зниження цін на газ», — заявив лідер Радикальної партії.