Після зустрічі з Ангелою Меркель Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на брифінгу заявив, що візит пані Канцлера — це «певна ознака системної політики Німеччини з підтримки України і санкційної політики проти Росії». 
За словами глави парламенту, пані Меркель під час зустрічі з головами депутатських фракцій відзначила ознаки єдності українського парламенту в ключових питаннях, які стосуються безпеки та розбудови європейської України. У ході бесіди, зауважив А. Парубій, обговорювали питання «Північного потоку», підвищення тарифів, проведення реформ. Пані Канцлер відзначила низку успіхів України у плані реформ, а також обрання нового складу ЦВК, як дуже важливий фактор напередодні виборів, підвищення рейтингу України у веденні бізнесу.
Коментуючи ключові питання наступного пленарного тижня, Голова Верховної Ради повідомив, що у вівторок, 6 листопада, першим парламент розгляне блок питань національної безпеки та оборони, у т. ч. законопроект про гуманітарне розмінування, другий блок — питання аграрної політики, зокрема, законопроект про фермерське господарство у другому читанні. У середу — питання ратифікації, у четвер — зокрема, проект закону про публічні закупівлі. А. Парубій не виключив, що цього пленарного тижня парламент повернеться до розгляду проекту закону про зміни до Податкового кодексу, який не був підтриманий попереднього пленарного тижня, а також розгляне законопроект про матеріально-технічне переоснащення та кібербезпеку ЦВК у другому читанні. А якщо буде порозуміння між фракціями — також зміни до Конституції щодо перейменування двох областей — Кіровоградської та Дніпропетровської, що ознаменує завершення процесу декомунізації. «Сподіваюся, або цього тижня, або максимум наступного пленарного тижня це питання український парламент розгляне і прийме позитивне рішення», — сказав Андрій Парубій.
Щодо так званих «російських санкцій», глава українського парламенту висловив переконання, що це — «швидше агонія керівництва РФ». «Сам спосіб впорядкування та прізвища у списку засвідчують, що це спосіб продемонструвати, що вони теж на щось можуть впливати і можуть когось налякати санкціями, — вважає       А. Парубій. — Звичайно, це безглуздя. Моє прізвище у санкціях, у мене ніколи не було, нема і не буде якогось бізнесу чи власності у РФ. Це швидше крок відчаю і надування щік при повній неспроможності РФ дати адекватну відповідь на ті санкції, які накладає на Росію увесь цивілізований світ».
Голова Верховної Ради також розповів, що під час зустрічі з А. Меркель лідери фракцій наголошували на складнощах у зв’язку з рішенням про підвищення тарифів на газ, що є великим тягарем для громадян. За словами А. Парубія,    А. Меркель зазначила, що цей шлях є неминичум, закликала до подальшої співпраці з МВФ. «Відповідальність і прагматизм — тільки такий шлях дає можливість будувати європейську сильну економіку України», — наголосив Голова Верховної Ради.