Дорогі друзі!

Сто років тому — 3 листопада 1918-го — в середмісті Чернівців велелюдне зібрання делегатів від територіальних общин міст, містечок та сіл Буковинського краю прийняло ухвалу про одностайне бажання повернутися до лона матері-України та увійти до складу новоствореної Української Народної Республіки.
Ця яскрава подія продемонструвала тогочасній європейській спільноті прагнення українців Буковини до національного самовизначення, їхні щирі наміри мирним, ненасильницьким шляхом забезпечити реалізацію своїх невід’ємних прав та свобод.
І сьогодні, як і століття тому, український народ знову відстоює соборність та незалежність нашої держави у двобої з російськими окупантами та їх поплічниками на сході України. І в цій звитяжній боротьбі нас підтримує весь цивілізований світ.
Тож будьмо гідними шляхетної спадкоємності поколінь українських патріотів! Єднаймося задля високої мети долучення України та українців до високих європейських стандартів громадянської свідомості, державності, свободи та демократії!
Щиро вітаю вас із 100-річчям вікопомного Буковинського народного віча. Хай не згасає в пам’яті українського народу величний подвиг його учасників!
Слава Україні!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.