Голова Верховної Ради України Андрій Парубій разом із Президентом Парламентської асамблеї НАТО Расою Юкнявічене здійснили робочу поїздку до Донецької області. 

Президент Парламентської асамблеї НАТО пані Раса Юкнявічене та Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі з журналістами на КПВВ «Гнутове».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Також у складі делегації були народний депутат України, голова Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз, голова комітету з питань цивільного виміру безпе-ки Парламентської асамблеї НАТО Андріус Авізіус та інші.
У рамках візиту високопосадовці взяли участь у робочій нараді за участю заступника начальника генерального штабу ЗСУ, командувача об’єднаного оперативного штабу ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.
Делегація оглянула селище Широкине, а точніше те, що залишилося від колись популярного курорту. Нині Широкине повністю контролює українська армія. Цивільних у селищі немає, тут живуть тільки військові. Зовсім поруч — позиції бойовиків, трохи далі, в Новоазовську, вже перебувають російські підрозділи. А також ознайомилася з роботою Контрольного пункту в’їзду-виїзду «Гнутове» під Маріуполем, відвідала командно-спостережний пункт та поспілкувалася з військовими батальйону.