В Івано-Франківському представництві благодійної служби «Карітас» відбулося заняття «Мама на нулі». Психолог допомагав матерям віднайти ресурси для відновлення своїх життєвих сил, навчав різноманітних методик подолання тривожності та боротьби з дратівливістю при вихованні дітей.

На знімку: після заняття набралися оптимізму.

Фото надано Івано-Франківською службою «Карітас».

У сучасному ритмі надто часто татусі всю відповідальність за виховання дітей покладають на своїх дружин. У багатьох сім’ях до цього списку додаються також фінансові труднощі, відсутність допомоги з боку родичів, невирішене житлове питання тощо. Помножте це на хронічний недосип, втому, великі емоційні навантаження... Нерідко така ситуація призводить до проблем зі здоров’ям, нервових зривів і навіть депресії у мам. Але ж відомо, що для щастя дитини потрібна щаслива мама!
Під час зустрічі в «Карітасі» обговорили поняття емоційного вигорання у батьків та правила виходу з цього стану. Молодим мамам порадили знайти час для відпочинку, привід для радості та спокою. Бережливо ставитися до себе, вчити цього і своїх близьких. І в жодному разу не звинувачувати в складній ситуації власну дитину та всіх навколо.

Людмила СТРАЖНИК.

Івано-Франківська область.