Ще п’ять новостворених ОТГ підписали меморандуми про передачу їм із державної власності землі сільськогосподарського призначення. Важливий для розвитку громад акт підписали начальник головного управління Держгеокадастру та селищні і сільські голови Добровеличківської, Новопразької, Приютівської селищних та Дмитрівської і Попельнастівської сільських ОТГ.
Підписання меморандуму про співпрацю під час здійснення заходів щодо передачі сільгоспземель державної власності в комунальну відбулося в головному управлінні Держгеокадастру в Кіровоградській області 18 січня нинішнього року
У меморандумі зафіксовано взаємні зобов’язання, основні етапи передавання та їх послідовність, деталізовано строки в частині проведення інвентаризації тощо.
Водночас, за словами начальника управління Ігоря Зінченка, меморандум — це декларація про наміри. А офіційно процедура передачі ділянок стартує після того, як рада ОТГ прийме на сесії рішення про звернення до Держгеокадастру щодо передачі земель, а головне управління Держгеокадастру отримає відповідне клопотання. Механізм передачі земель ОТГ у середньому триває кілька місяців. Після завершення процедури названі ОТГ отримають у комунальну власність понад 17,3 тисячі гектарів землі.
Отже, на Кіровоградщині число об’єднаних територіальних громад, яким передається земля державної власності, досягло тринадцяти, а її площа — 25,5 тисячі гектарів.
Загалом в Україні у власність 650 ОТГ передано торік понад 1,5 мільйона гектарів сільгоспземель.

Кіровоградська область