Очолює групу спостерігачів колишній глава МЗС Канади Ллойд Аксворсі. Про це йдеться у повідомленні на сторінці МЗС Канади у Твіттері. «Ллойд Аксворсі і 128 короткострокових спостерігачів тільки прибули в Україну напередодні парламентських виборів. Разом із 50 довгостроковими спостерігачами, вони підтримуватимуть прозорість і підзвітність у демократичних процесах в Україні», — заявили в міністерстві.

Найближчими днями до України прибудуть майже 60 спостерігачів за виборами від Парламентської асамблеї ОБСЄ. «Після важливих президентських виборів раніше цього року Україна має ще одну можливість цими парламентськими виборами продемонструвати свою прихильність до демократичного розвитку та реформ. 

Я сподіваюся на продовження нашої гарної співпраці з українською владою та на спостереження за динамічними, конкурентними виборами», — заявив напередодні фінський депутат Ілкка Канерва, якого призначено спеціальним координатором та керівником короткострокової  моніторингової місії ОБСЄ, повідомляє Укрінформ. До речі, як спеціальний координатор він виступить зі спільною заявою з попередніми оцінками та висновками під час прес-конференції у Києві 22 липня.

Місію ПА ОБСЄ на виборах очолюватиме французька депутатка Серен Маборн. Раніше вона заявляла, що ці парламентські вибори є важливими не лише для України, а й для всього регіону ОБСЄ. За її словами, вона сподівається побачити мирні та конкурентні вибори, які в кінцевому результаті допоможуть забезпечити стабільність, безпеку та прогрес для українського народу.

Нагадаємо, реєстрацію в ЦВК пройшли 1719 міжнародних спостерігачів на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня. 117 офіційних спостерігачів надіслали 12 іноземних держав, 1602 спостерігачі представляють 
22 міжнародні організації.