Головна «червона лінія» української делегації на чолі з Президентом Володимиром Зеленським на саміті «нормандської четвірки» в Парижі — повернення під контроль української влади всієї території країни в межах її міжнародно визнаних кордонів. Про це напередодні переговорів у Франції у Твіттері написав глава МЗС України Вадим Пристайко. «Ми їдемо, в першу чергу, заради наших полонених в російських тюрмах та заради наших громадян на окупованих територіях», — написав міністр.

В. Пристайко напередодні зустрічі в «нормандському форматі» перерахував також головні елементи позиції української сторони — це припинення вогню, виведення незаконних збройних формувань та місцеві вибори за нашим законодавством.

«Під час переговорів, ми в першу чергу маємо пам’ятати про інтереси всіх українців, розділених по лінії дотику російською агресією та пропагандою. Мир, безпека та розвиток в єдиній, демократичній країні — єдина мета Президента і всієї переговорної команди», — зазначив міністр.

Згідно з програмою, переговори лідерів «нормандського формату» мали розпочатися учора о 17-й годині за київським часом. Перемовинам передували двосторонні зустрічі Володимира Зеленського з Канцлером ФРН Ангелою Меркель та французьким лідером Еммануелем Макроном. У програмі саміту — спільна прес-конференція за результатами переговорів.

За інформацією «Інтерфакс-Україна», учора заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко підтвердив проведення зустрічі в Парижі Володимира Зеленського з Володимиром Путіним після переговорів у «нормандському форматі». 

Результатів саміту та двосторонніх зустрічей у Франції на момент верстки номера відомо не було.