Учора адвокати затриманої в справі вбивства журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь передали в Офіс Генерального прокурора, а саме зампрокурору Віктору Чумаку, нові докази невинуватості своєї підзахисної та подали клопотання про закриття справи. Про це заявив журналістам адвокат Микола Ореховський після передачі документів. «Ми принесли висновок психофізіологічної експертизи з використанням поліграфа, який показує, що Дугарь не обговорювала з Антоненком убивство Шеремета», — додав він.

Захист Дугарь акцентує увагу на тому, що слідство у справі досі не провело експертизу щодо зросту підозрюваної, хоча як один із доказів апелює саме до відео з камери спостереження, на якому жінка закладає вибухівку. Її зріст — не вище 165 см, а зріст Дугарь — 175 см, наголосив адвокат.

Напередодні прес-служба Національної поліції оприлюднила повідомлення, в якому йдеться, що слідство у справі про вбивство Павла Шеремета виявило в окремих заявах захисту лікаря й волонтера Юлії Кузьменко невідповідності. Зокрема, мовляв, за словами адвоката, Кузьменко дізналася про загибель Шеремета на роботі, переглядаючи 20 липня новинну стрічку Facebook. «Проте надалі й її захисник, і сама підозрювана кажуть, що в цей період Юлія Кузьменко перебувала у відпустці, що є документально підтвердженим фактом», — сказано в повідомленні. Також слідство сумнівається, що підозрювана 19 липня 2016 року о 02:00 зустрічала в аеропорту Бориспіль своїх батьків і сина, які прилетіли з Туреччини і повернулися додому о 05:00. У поліції зазначили, що, попри отриманий під час слідства трафік телефонних з’єднань абонентського номера Кузьменко, вона вже о 1:24 була вдома — на вул. Урлівській...

Прес-служба Нацполіції поінформувала: у кримінальному провадженні заплановано низку слідчих дій, завершення виконання судових експертиз, а також інших процесуальних дій, зокрема ініційованих стороною захисту, для всебічного, об’єктивного та неупередженого розслідування.

Зі свого боку адвокат Леонід Маслов розмістив на своїй сторінці у Фейсбук заяву свого підзахисного ветерана АТО, музиканта Андрія Антоненка, що адресована слідчому. У ній підозрюваний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета відмовляється відповідати на запитання слідства у зв’язку з викривленням, на його думку, слідчими його показів.

«Візьміть до уваги, що будь-яка співпраця із слідством можлива тільки після усунення порушень закону з Вашого боку, зокрема надання адвокатам можливості ознайомитися з документами, експертизами, які Ви обіцяєте надати більше місяця, а також офіційного експертного виміру мого зросту. Крім того, негайно дайте дозвіл моїм адвокатам на доступ до моєї особистої справи в ІТТ. До цього моменту я відмовляюся відповідати на будь-які запитання на підставі статті 63 Конституції України», — йдеться в оприлюдненій заяві Антоненка.

Фото: radiosvoboda.org