«Представники колишнього «Беркута» і злочинного режиму Януковича вже не тільки не соромляться скоєного, а й наважуються вимагати від української влади перегляду законодавства та проведення розслідування, спрямованого проти учасників Революції Гідності. Діячі режиму Януковича хизуються безкарністю, дозволяють собі погрози у бік майданівців, — йдеться у зверненні, текст якого розміщено на сторінці ГО «Родини Небесної Сотні» у Фейсбуці.

Представники родин Героїв Небесної Сотні наголошують на тому, що їхнє прохання про зустріч із вищим керівництвом держави (відповідний документ зареєстровано у ДБР під № 1843-20 від 24.01.2020) так і залишилося без відповіді. На цій зустрічі збиралися обговорити й почути позицію влади щодо низки вимог і запитань, які стосуються справ Майдану. Зокрема, щодо приведення Закону «Про Державне бюро розслідувань» у відповідність до рішення Конституційного Суду України (призначення директора ДБР), прозорості процедур передачі справ від Офісу Генпрокуратури Державному бюро розслідувань і публічної інформації про їхній стан. Окремим пунктом у переліку вимог прописано «законодавчу заборону включення до списків обміну, передачі іншим країнам осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів проти учасників Революції Гідності, щодо яких не було винесено судових вироків, а також тих, які не відбували визначене судом покарання».

Рідні Героїв Майдану вважають, що дії представників влади щодо згаданих питань, а також погрози та образи на адресу учасників Революції Гідності, призводять до знецінювання її досягнень і паплюження пам’яті всіх тих, хто обстоював Україну.