Як повідомив директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук (на знімку), у січні 2,5 тисячі людей працевлаштували на Рівненщині за сприяння служби зайнятості, причому 72 відсотки із них — оперативно, до набуття статусу безробітного. Із працевлаштованих 261 особа мала додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, у тому числі 47 осіб з інвалідністю. «А загалом послугами нашої служби скористались 27,9 тисячі жителів області, зокрема 13,7 безробітних», — підсумував Іван Ткачук.

На нові робочі місця із здійсненням компенсації витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 35 безробітних. Серед них також дев’ять осіб, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, а для 26 громадян знайшли роботу у пріоритетних видах економічної діяльності.

За направленням державної служби зайнятості професійне навчання проходили 1,1 тисячі безробітних. У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 220 людей.

Іван Ткачук розповів і про вакансії:

— 2,1 тисячі роботодавців поінформували центри зайнятості області про наявність 5,4 тисячі вакансій. Обласною службою зайнятості укомплектовано майже половина — 46 відсотків — вакансій. А станом на 1 лютого у базі даних нашої служби є 2,3 тисячі вакансій. Це на 35 відсотків більше, ніж на цей час торік. Завдяки зростанню кількості вакансій знизився дисбаланс між попитом та пропозицією на ринку праці. У середньому на одну вакансію претендували п’ять безробітних, тоді як у відповідному періоді минулого року сім.

Найбільше безробіття зачепило сільську місцевість: 6,8 тисячі людей із зареєстрованих у центрах зайнятості на 1 лютого 12,2 тисячі безробітних — люди із сіл (а це 56 відсотків). 4,1 тисячі безробітних на Рівненщині (34 відсотки) — це молодь віком до 35 років.

На початок лютого 10,1 тисячі безробітних отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої у січні становив 2 912 гривень (у січні 2019-го — 2 354 гривні).