На порядку денному — обговорення ідеології цієї політичної сили та нової редакції її статуту, переобрання вищої ради партії та контрольно-ревізійної комісії. Учасники з’їзду визначалися також зі стратегічними позиціями на місцевих виборах. Так, до складу вищої ради партії увійшли Артем Культенко, який відповідатиме за регіональний розвиток, Олександр Качура — партійне будівництво, Євгенія Кравчук — комунікації та ідеологія, Сергій Кострійчук — організаційно-масова робота, Вадим Галайчук — міжнародна робота, Анатолій Остапенко — юридичні питання, Роман Грищук — робота зі спільнотами, Ольга Коваль — освіта та розвиток, Олександр Корнієнко — голова партії «Слуга народу» та її вищої ради.

Визначаючи ідеологію своєї партії, народний депутат Олександр Корнієнко зауважив: «Можемо стати партією активного центризму, мотивованого на всебічний і невпинний розвиток України. Це центризм, який забезпечує виконання нашої програми. Центризм, який заперечує політичні крайнощі та радикалізм, але це креативний центризм, це «український центризм». Пропонуємо закріпити це на рівні статуту і вчинити певні дії, щоб ввести цей термін у сучасний політологічний простір».

«Ми патріоти і навіть націоналісти, коли йдеться про захист кордонів нашої держави, — продовжив О. Корнієнко. — Але ми гуманісти, коли заходиться про захист прав людини. Ми лібертаріанці, коли відкриваємо ринки — землі, спирту, бурштину — з прозорими правами для всіх. Але ми державники, коли йдеться про дотримання податкової дисципліни. Ми ліберали, коли захищаємо власність і економічну свободу людини. І водночас ми соціалісти, коли йдеться про захист і забезпечення пенсіонерів, ветеранів — всіх, кому це необхідно. Для нас немає кінцевого шляху, щоразу ми вибираємо той, який допоможе просуватися до нашої мети — побудови країни і суспільства заможних людей».

За словами керівника «Слуги народу», відтепер чималі кошти із державного фінансування партії спрямовуватимуть, зокрема, на підготовку кандидатів у депутати всіх рівнів. Це дасть змогу під час місцевих виборів привести до влади більш освічених людей «з чітким розумінням того, які зміни відбулися після реформи децентралізації», упевнений О. Корнієнко.

Також під час з’їзду вирішили створити інформаційний хаб (вузол), який допоможе тримати контакт із виборцями та й самим депутатам між собою. «Хочемо, щоб наш партійний офіс був відкритим для людей», — сказала народний депутат Євгенія Кравчук, яка опікується питаннями комунікації в партії. Вона зауважує, що часто громадяни скаржаться на те, що отримують замало інформації з традиційних медіа. Тому партія «Слуга народу» має намір видавати свою газету, яку поширюватимуть навіть у маленьких містечках. Очікується, що вже із березня в тестовому режимі запрацює інтернет-телебачення «Слуга ТВ». На ньому мають намір у прямому ефірі та в записі транслювати інтерв’ю з народними депутатами, розраховують також на прямі включення із кулуарів Верховної Ради. «Партія — це не лише робота у фракціях та в залі засідань, — зауважила Є. Кравчук. — Ідеться про студію і в нашому інформаційному хабі в Києві, але виїжджатимемо й у регіони. Наші цінності відкриті до людей, тому різними можливостями та інструментами будемо доносити інформацію про те, що робимо, й отримувати зворотний зв’язок. Уже скоро запуститься новий сайт «Слуги народу». Підписуйтеся на наші новини, реєструйтеся кандидатами на місцевих виборах, залишайте контакти, якщо хочете поволонтерити. Будемо на зв’язку!»

Вл. інф.