Десантування відбувалося з висоти 600 та 800 метрів з багатоцільового вертольота Мі-8 армійської авіації Сухопутних військ.

Серед військовослужбовців, які брали участь у стрибках, були не тільки досвідчені офіцери, сержанти і солдати, а й новачки у війську — таких називають «першоразники». Це ті, хто нещодавно склав присягу на вірність Українському народові.

Перед практичним виконанням стрибка з парашутом десантники відпрацювали елементи стрибка на повітрянодесантному комплексі, вивчили матеріальну базу і навчилися правильно укладати парашут. Від цього залежить безпека під час стрибка.

Після першого у своєму житті стрибка з парашутом ділиться враженням Наталія. Дівчину настільки переповнюють емоції та адреналін, що вона від радості вигукує: «Хочу ще». Наталія у війську лише два місяці, але те, що вона сьогодні відчула, — це найкраще, що з нею сталося і воно справді залишиться на все життя: «Я спочатку злякалася під час зльоту вертольота, потім злякалася першого сигналу «Приготувалися», а коли пролунала команда «Пішов», я зрозуміла, що назад шляху немає, потім відбулося щось... і я вже опинилася під куполом парашута...».

«Десантники виконали поставлені навчальні завдання, окрім того, свої фахові вміння і навички підвищив екіпаж армійської авіації, який сьогодні з нами працював. Хочу зауважити, що для безпечного виконання стрибка з парашутом потрібна спеціальна фізична та морально-психологічна підготовка», — зазначив керівник стрибків підполковник Валерій Курко.

Фото автора.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ ЗС України.