На знімку: біля метро "Лісова" оновлюють лісопаркову зону.

Раніше тут вже "оселилися" 6 тисяч сіянців сосни звичайної та тисяча дубу звичайного.
Роботи з оселення ділянки, незважаючи на карантин, проводять працівники Дніпровського лісництва Дарницького лісопаркового господарства.

У прес-службі відомства повідомляють, що у період з червня по серпень 2018 року лісівники почали помічати тут масове всихання частини соснових насаджень у кварталі на площі 1 гектар. Загалом було уражено приблизно 300 дерев. Під час детального огляду фахівці виявили механічні отвори на стовбурах пошкоджених дерев, ймовірно від свердла дрилю, які були замасковані речовиною, схожою на пластилін.

 "Отруєні зловмисниками сосни зробили це місце відомим серед киян та активістів. І ми планували заліснювати ділянку разом із активістами, було чимало охочих приєднатися. Проте карантин вніс корективи і довелося скасувати масові акції. Але ми своє слово тримаємо, бо ж обіцяли, що навесні тут посадимо дерева – все вже було готове для цього, а рослини не можуть чекати завершення карантину, та й виробничу програму ніхто не скасовував", – зазначає в. о. генерального директора КО "Київзеленбуд" Олексій Король.

Перед висаджуванням дерев працівники КП "Дарницьке ЛПГ" провели роботи з прибирання сухої деревини.

Фото із сайту "Київзеленбуду".