Про це у відеозверненні до кам'янчан повідомив міський голова Михайло Сімашкевич. Він зазначив, що казна порожня, заледве вдалося виплатити заробітну плату освітянам та медикам, а з держслужбовцями все ще не змогли розрахуватися до кінця.

Тому й довелося прийняти рішення про те, що представники влади підуть у відпустку за свій рахунок. Спочатку на тиждень, далі все залежатиме від ситуації. Завдяки таким діям хочуть зекономити майже мільйон гривень, які спрямують на боротьбу з вірусом.

Однак це не означає, що виконком припинить свою роботу. Його працівники і надалі виконуватимуть свої обов'язки і забезпечуватимуть життєдіяльність міста.

Загалом карантинні заходи вкрай негативно позначилися на фінансовому стані. Через зупинення роботи підприємств та установ, невиплату заробітних плат і недобір податку на доходи фізичних осіб зменшення бюджетних надходжень може сягнути майже ста мільйонів гривень. А через те, що підприємці не сплачуватимуть податки на землю і на нерухомість, очікуються збитку у 15 мільйонів гривень. Серйозно вдарить по бюджету і вимушене згортання туристичної галузі.

Хмельницька область.

Фото kam-pod.gov.ua