Підприємство закупило тест-системи для вірусологічної лабораторії Одеського обласного лабораторного центру.

Генеральний директор компанії Анатолій Редер розповів, що "Інтерхім" підійшов до надання допомоги виважено: "Уважно вислухавши потреби інфекційної лікарні, ми не стали везти апарати ШВЛ, тому що, за словами медиків, достатня кількість ШВЛ є в наявності. Ми вирішили задовольнити гострі потреби, які не менш важливі".

Зокрема, компанія закуповує для лікарні портативний апарат УЗД, який дасть змогу мінімізувати пересування інфікованих пацієнтів клінікою і значно полегшить діагностичні процедури для лікарів. Для інфекційної лікарні також придбали кисневі концентратори, пульсоксиметри, інше необхідне обладнання.

Компанія передала Одеській інфекційній лікарні й противірусний препарат "Аміксин", який використовується, зокрема, для захисту медперсоналу.

"Інтерхім" перейшов на семиденний робочий тиждень через зростаючу потребу в медикаментах не лише противірусної групи. Виробники сьогодні отримали номенклатуру МОЗ стосовно лікарських засобів, якими відповідно до рекомендаціям ВООЗ мають бути забезпечені лікарні. У цьому списку є й інші препарати виробництва "Інтерхіму": знеболювальні, протисудомні та анксиолітичні засоби.

Одеса.