На знімку: Настрій в іменинника Олексія Дмитраша (в центрі) позитивний.

Сумний приклад Італії має застерегти

28 працівників Івано-Франківського геріатричного пансіонату вже другий тиждень живуть у закладі. Таке рішення прийняли на зборах трудового колективу, щоб не наражати своїх рідних на небезпеку в умовах поширення коронавірусу. Адже до роботи добиралися з різних районів.

Директор закладу Віталій Яворський повідомив, що так бережуть і літніх людей пансіонату. Настрій у колективу та мешканців позитивний: середня температура тіла по пансіонату – 36,6. Відсвяткували 93-й день народження Олексія Дмитраша. У стайні народилася овечка.

"Ми єдині з усіх стаціонарних установ соціального захисту області перейшли на режим роботи "повна ізоляція". Дитячі й дорослі психоневрологічні, геріатричні та й стаціонарні відділення для людей похилого віку майже в кожному районі працюють за звичайним режимом. Трагічний приклад європейських країн нас нічого не вчить. Замість чіткого алгоритму дій отримуємо листи із рекомендаціями. А в такій складній ситуації керівникам соціальних установ потрібні чіткі накази", – каже Яворський.

До речі, високі показники смертності від коронавірусу в Італії якраз додають тамтешні геріатричні пансіонати. За інформацією з відкритих джерел, в Італії сім тисяч будинків престарілих із 300 тисячами літніх людей. Із 6400 мешканців таких закладів у провінції Бергамо за 20 днів загинули 600. У такому само закладі міста Кьяравалле-Чентрале із 60 мешканців коронавірус був виявлений у 59. Статистика невтішна, хоча, можливо, ще й не повна.

(Інформація із Фейсбуку).

Івано-Франківська область.

Фото надано Віталієм ЯВОРСЬКИМ.