"Для упередження спалаху епідемії, спричиненої хворобою COVID-19, братія Свято-Успенської Києво-Печерської лаври провела тестування на наявність захворювання. Разом з усіма це лабораторне дослідження в комплексі з  медичним оглядом пройшов намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Результат обстеження буде відомо найближчим часом. Наразі скарг на самопочуття у владики немає", зазначається у повідомленні на офіційному порталі Лаври.

Відповідно до санітарних вимог в усіх її приміщеннях також проведено обробку дезинфікувальними розчинами.

Раніше намісник Лаври Павел у своєму відеозверненні до мирян, заявив, що "не страшна епідемія вірусу, а гріх, який губить душу". Він закликав вірян приходити до храму, причащатися, обніматися і брати з собою на службу дітей.

Тим часом протоієрей РПЦ Андрій Ткачов, який раніше був керівником Місіонерського відділу Київської єпархії УПЦ Московського патріархату і у 2014 році переїхав до Росії, розкритикував рішення української влади організувати святкування Великодня вдома з метою убезпечити прихожан від зараження небезпечним вірусом.

"Що таке Великдень удома? Це ситуація, за якої християни, панічно боячись захворіти і померти, тобто зі страху смерті, відмовляються святкувати перемогу Христа над смертю", – заявив Андрій Ткачов в ефірі релігійно-пропагандистського канала Царград ТВ. Він також відзначився заявами про те, що жодної реальної небезпеки коронавірус не становить, а ЗМІ, які поширюють інформацію про хворобу, є "нечистю". "Вимкніть телевізор і ніякого коронавірусу не буде", – каже протоієрей. На його думку, епідемію придумали для того, щоб "зіпсувати Великдень", і вона після свята закінчиться "тому що мети буде досягнуто". Нещодавно Андрій Ткачов прийшов на службу у протигазі, в такий спосіб висміюючи карантинні заходи.