До військовослужбовців цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання "Схід" звернулися по допомогу мешканці прифронтової Мар'їнки, які потерпають від обстрілів окупаційних військ Російської Федерації.

Мирні жителі повідомляли, що окупанти зухвало продовжують обстрілювати прилеглі до лінії зіткнення населені пункти із заборонених видів озброєння. Час від часу снаряди дістають і до помешкань мирних жителів. Внаслідок цього – зруйновані дахи будинків, понівечені стіни та подвір'я, розпач і сльози жителів прифронтового містечка...

За словами начальника групи цивільно-військового співробітництва ОТУ "Схід" старшого лейтенанта Оксани Козиренко, представники CIMIC вжили заходів щодо організації проведення ремонту дахів та вікон будівель. Місцевою владою та гуманітарними організаціями вже придбані будівельні матеріали. Втім, наразі виконати роботи неможливо, оскільки російсько-окупаційні війська й досі не припиняють обстрілювати домівки мирних жителів, незважаючи на режим припинення вогню.

Під час відвідання Мар'їнки офіцери цивільно-військового співробітництва ОТУ "Схід" зустрілися з місцевими мешканцями та роз'яснили їм наявну ситуацію.

Жителі прифронтового населеного пункту, поспілкувавшись із представниками CIMIC, висловили вдячність захисникам за правдиве роз'яснення наявних проблем та пошуки шляхів їх розв'язання. Адже маючи обмежений доступ до українських засобів масової інформації, люди змушені користуватися чутками та пропагандистськими ЗМІ Російської Федерації, які вдаються до поширення хибної інформації й досить часто навмисно спотворюють реальну картину щодо ситуації на Донбасі.

Донецька область.

На знімках: під час зустрічей офіцерів цивільно-військового співробітництва ОТУ "Схід" з мешканцями прифронтової Мар'їнки.

Фото прес-групи оперативно-тактичного угруповання "Схід".