На знімку: Колектив Городенківського відділення ЦМЕД.

Аптеки безоплатно надають захисні маски, підприємці -дезінфектори та складники до них. Так допомагають тим, хто першим прибуває на виклик і приймає на себе проблеми пацієнтів.

"Державного забезпечення не вистачає. З місцевих бюджетів виділили кошти, але й цього недостатньо. Дуже мало костюмів індивідуального захисту. А ми першими контактуємо із хворими. Серед них можуть бути інфіковані коронавірусом. Вдячні тим, хто розуміє важкість ситуації", -розповів лікар медицини невідкладних станів Юрій Савич.

Приміром, лікарка "швидкої" Лідія Сторощук і фельдшерка Ірина Левчук звернулися до своїх односельців у Чернятині. То й марлеві маски передають, фартухи та нарукавники. Завдяки фельдшерці Марії Дзебчук надійшла допомога з Вербівців.

Старший фельдшер Олександр Данилюк та молодша медсестра Світлана Бойчук домовилися з городенківськими підприємцями про доставку мийних засобів. Активну участь у цих процесах з екіпіруванням бере фельдшерка Світлана Бартко.

Колишня фельдшерка Орися Дем'янчук надала тканину для пошиття захисних комбінезонів. І то лише невеликий перелік допомоги. За останні дні її надходить чимало. Люди самі пропонують.

На своїх сторінках у Фейсбуці працівники "швидкої" звітують про нові благодійні надходження. Така публічність -на знак подяки доброчинцям. А також приклад для інших.

На знімку: Фельдшери Ірина Левчук та Михайло Кропотницький перед виїздом на виклик.

Івано-Франківська область.

Фото надано Юрієм Савичем.