На знімку: Про таке Воскресіння доведеться лише мріяти. 

Очільники релігійних конфесій розповіли, як під час карантину відбуваються богослужіння. Головне питання: як святкуватимуть Великдень.

Івано-Франківський архієпископ і митрополит Володимир Війтишин (УГКЦ) акцентував увагу на дотриманні всіх настанов державної та церковної влади, молитовному єднанні онлайн. Традиційні у Великодні дні поминальні відправи на цвинтарях перенесуть на Зелені свята.

Під час дискусії духівники наводили приклад того, як Папа Римський Франциск здійснює богослужіння в порожньому Соборі Святого Петра. Згадували, як під час підпілля старші родичі брали свячену воду та благословляли Великодні страви. А ще відзначили, як повна самоізоляція персоналу благотворно впливає на мешканців Івано-Франківського геріатричного пансіонату. Там за три тижні ніхто не захворів. Натомість навели приклади таких італійських соціальних закладів, де від коронавірусу буквально вимерли.

Канцлер Івано-Франківсько-Галицької Єпархії ПЦУ протоієрей Василь Буряк також наголосив на дотриманні порад інфекціоністів. У церквах – не більш як десять осіб. Усі відправи Страсного тижня, заложення Плащаниці можна спостерігати онлайн. У Великдень богослужіння здійснюватимуться біля храмів.

Івано-Франківська область.

Фото з архіву автора.