На знімку: під час прес-брифінгу в Донецькій ОДА.

Серед пацієнтів, у яких було підтверджено коронавірус, одужала одна пацієнтка – мешканка Бахмута. Один пацієнт, котрий мешкав у Дружківці, помер. Решта пацієнтів продовжують лікування. Про це йшлося на прес-брифінгу в Донецькій облдержадміністрації.

"У Краматорську підтверджених випадків немає, – заявив на прес-брифінгу в Краматорську заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров'я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров'я Донецької ОДА Олександр Педенко. – Та інформація, яку дехто поширював у Краматорську, щодо нібито загиблих і хворих на коронавірус – це чутки. Є швидкі тести, які виявилися позитивними, але далі триває обстеження".

Починаючи з 3 квітня в області проводиться діагностика за допомогою швидких тестів. Вони дають змогу визначати імуноглобулін М та імуноглобулін G у сироватці або цільній крові, але не сам коронавірус.

З 6 квітня в області запрацювала ПЛР-лабораторія на базі вірусологічної лабораторії Донецького обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом. На час відкриття лабораторії областю отримано 7 968 тест-систем для виявлення вірусу методом ПЛР-дослідження.

"У лабораторії проведено 62 лабораторні дослідження, отримано два позитивні результати. Загалом обстежено 56 осіб. Дослідження відбуваються щодня", – сказав Олександр Педенко.

На прес-брифінгу також було повідомлено про гарячі телефонні лінії, що діють у Донецькій області. За телефоном 0800-408-911 мешканці області можуть отримати інформацію з питань COVID-19. Ця телефонна лінія, відкрита Донецькою облдержадміністрацією за підтримки міжнародних партнерів, доступна щодня з 9.00 до 17.00. Також працює щодня з 8.00 до 20.00 гаряча лінія Обласного координаційного центру волонетрів за номером (099) 710-32-73, за її допомогою отримують звернення від літніх, самотніх людей, осіб з інвалідністю, яким треба, зокрема, придбати ліки та привезти їх додому. Телефон психологічної підтримки (095) 429-20-53 працює в робочі дні з 8.00 до 17.00.

Фото автора.