Цей показник нижчий, аніж у світі. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на традиційній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського щодо питань боротьби з коронавірусом.

Водночас Україна ще не досягла піку захворюваності, і треба бути обережними через Великодні та Травневі свята, наголошувалося під час наради. "Всі люблять весняні пікніки, всім хочеться посмажити традиційних шашликів. Ми повинні розуміти людей з цими бажаннями. Але треба доносити, що карантин – тимчасовий, однак надважливий. Що такий пікнік може просто коштувати комусь життя. Комунікації та роз'яснення – це надзвичайно важливо в такий складний час", – зазначив Президент.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що понад 90 відсотків мереж аптек та магазинів в Україні забезпечені засобами захисту. А комісії з перевірки лікарень у регіонах показали, що попри хорошу статистику від місцевої влади у медиків є чимало проблем. Зокрема йдеться про постачання деяких ліків, а також про вирішення транспортних питань та харчування лікарів. Особливо тих, які залишаються ночувати у медзакладах через епідемію. В уряді повідомили, що гроші на ці послуги виділено. А забезпечити їх надання має місцева влада. "Якщо влада в регіонах не вміє, не знає – значить, треба розповісти, пояснити. Якщо є гроші, то треба забезпечити їхнє найефективніше використання", – сказав Володимир Зеленський.

Ішлося під час засідання й про те, що гроші на певні послуги в регіонах можуть виділити зі Стабілізаційного фонду, створеного спеціально для подолання епідемії COVID-19. Він запрацює, щойно закон про зміни до бюджету набуде чинності. Крім того, Президенту доповіли, що проект "Велике будівництво" триває. І під час карантину зводитимуть об'єкти соціальної інфраструктури. Для цього була створена окрема інструкція для працівників будівельної галузі, погоджена з МОЗ. "Чудово, що ми можемо створити умови, щоб цей напрям працював. Це – і робочі місця, і податки, і, зрештою, відновлення нашої багатостраждальної інфраструктури", – передає слова Президента його прес-служба.

Фото: president.gov.ua