За минулу добу в Україні захворіли на COVID-19 ще 483 особи, з них 62 у Києві. Як повідомив під час онлайн прес-конференції Київський міський голова Віталій Кличко, серед тих, хто занедужав десять медиків.

«Кількість мешканців Києва, у яких підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 62 людини. Із них 10 медиків. На сьогодні в Києві вже 3133 підтверджених випадків захворювання на COVID-19», — каже Віталій Кличко.

До лікарень столиці госпіталізували 13 пацієнтів. Інші — лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів. Серед тих, що захворіли: 38 жінок віком від 24 до 95 років та три дівчинки — 5, 7 і 10 років. А також 16 чоловіків від 30 до 83 років і п’ятеро хлопчиків — від 3 до 14 рокiв.

«Найбільше випадків захворювання зафіксували у Солом’янському районі, Деснянському Дніпровському і Шевченківському», — зазначив Віталій Кличко.

Міський голова також повідомив, що за добу одужали 38 пацієнтів. Усього коронавірус подолали 756 мешканців столиці.

Нагадаємо, що 1 червня спалах коронавірусу зафіксували у Свято-Вознесенському Флорівському монастирі, де за кілька днів виявили 26 інфікованих служниць. Вісім монахинь госпіталізували. Нині монастир закрито на карантин, там проводять дезінфекцію.

Київський міський голова вкотре закликав мешканців столиці дотримуватися правил безпеки.

«Я хочу звернутися до всіх: не будьте легковажними і не нехтуйте правилами! Бо зараз, коли ми почали запроваджувати послаблення, головне — щоб вірус не вирвався з-під контролю. Щоб нам знову не довелося повертатися до карантинних обмежень» — наголосив Віталій Кличко.

Вл. інф.