Тут замінили майже два кілометри повітряних ліній та встановили розвантажувальну щоглову трансформаторну підстанцію.

Технічне переоснащення повітряних ліній здійснюється самоутримним ізольованим проводом, що унеможливлює короткі замикання під час негоди, аварійні відключення при взаємодії з зеленими насадженнями, тобто робить електропостачання значно надійнішим.

Реконструкція проводилася згідно з інвестиційною програмою ПрАТ «Рівнеобленерго» на 2020 рік, затвердженою НКРЕКП. Вартість робіт у с. Березове становила майже 1 млн 300 тис. грн.

— Загалом згідно з інвестпрограмою ПрАТ «Рівнеобленерго» у 2020 році на будівництво, модернізацію, реконструкцію, технічне переоснащення електричних мереж та обладнання Рівненщини передбачено понад 92,5 млн грн, — розповів голова правління ПрАТ «Рівнеобленерго» Сергій Невмержицький (на знімку).

Паралельно з реалізацією заходів інвестпрограми у с. Березове працівниками Рокитнівського РЕМ проведено капітальний ремонт трансформаторної підстанції (КТП-82) та повітряної лінії 0,4 кВ завдовжки майже 7 кілометрів. Ці заходи спрямовані на забезпечення надійного та безперебійного електропостачання наших споживачів.

Алла ЛІХАЧОВА, менеджер із зв’язків з громадськістю ПрАТ «Рівнеобленерго».

Фото надано автором.