Він — почесний донор України, здає кров уже 26 років. За попередніми підрахунками, за ці роки здав її двадцять п’ять літрів.

За фахом Борислав Адамович — терапевт. У 2013 році він разом з колегами перекваліфікувався в сімейного лікаря. Сьогодні має 2544 декларації з жителями сіл Красносілля, Липне, Зелене та райцентру Володимирець.

Розповідає про те, як долучився до донорства: «У 1987 році студентів активно агітували до донорства, обіцяючи певні преференції та пільги — талончики на безплатне харчування, два дні «відгулів»... Це були стимули для студентів. Відтоді я не пориваю з донорством. Коли я почав професійну діяльність, тобто почав працювати в лікарні, якось серед ночі дзвінок від колег підняв мене з ліжка. Терміново потрібна була кров для породіллі з Кузнецовська (нині Вараш. — Авт.). Через кровотечу жінка могла померти. А моя група крові підходила. Вдалося врятувати жінку — і я дуже цьому радий».

І таких випадків у житті почесного донора було багато.

Він каже, що головними оберегами у його житті є віра в Бога та підтримка родини. Пишається тим, що його професійною стежкою пішла донька Наталя, чим тішиться «друга половинка» Борислава Адамовича Люба, з якою вони справили срібне весілля.

Фото автора.