Він привітав очільника парламенту Литви із завершенням загальнонаціонального карантину в країні.

«Це найкраще підтвердження того, що і ви, й інші наші балтійські колеги більш ніж ефективно пройшли виклики, пов’язані з пандемією», — зазначив Голова Верховної Ради і наголосив, що Україна готова до продовження ефективної співпраці з Литвою та іншими країнами-партнерами, хоч і в режимі онлайн.

Дмитро Разумков зауважив, що стратегічний та геополітичний вектори України не змінилися. «Ми високо цінуємо позицію Литви щодо територіальної цілісності та суверенітету України, а також вашу активну підтримку європейських та євроатлантичних прагнень нашої держави», — підкреслив голова українського парламенту. Крім того, він подякував Спікеру Сеймаса за допомогу з боку Литви щодо визнання України членом Програми розширених можливостей НАТО.

Голова українського парламенту також засвідчив високу повагу до співробітництва у форматі Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сеймаса Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща. «Це важливий шлях міжнародного співробітництва для нас. У той же час, це жодним чином не применшує важливості двосторонньої співпраці з Литвою для України», — наголосив він.

Окрім того, Дмитро Разумков відзначив високу ефективність роботи групи «Балтик+» для української сторони. «Сподіваюся, цей формат буде розширюватися та нарощувати свої можливості, щоб і надалі обстоювати принципи, які були закладені в ПАРЄ. Багато хто все ще не помічає українського питання, але впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо обстоювати європейські цінності», — зазначив Голова Верховної Ради України.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.