Переважно вони стосувалися питань соціально-економічного розвитку. У деякі програми були внесені істотні зміни.

Однієї з них стала програма «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2019-2021 роки». Тут були перерозподілені витрати для поліпшення й оновлення матеріально-технічної бази лікувальних закладів. Відзначено, що зменшення фінансування за низкою заходів є вимушеним кроком, обумовленим недоодержанням коштів через пандемію коронавірусу. Програма «поважчала» на 1, 2 мільйона. Майже 230 тисяч із них спрямували на реконструкцію приміщень першого поверху хірургічного та травматологічного корпусів КНП «Міська лікарня №9» під прийомне відділення екстреної медичної допомоги. Вартість проектних робіт становить

221 тисячу гривень, будівельних — 10 тисяч. Крім того, приміщення першого поверху хірургічного та травматологічного корпусів КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» планується реконструювати під прийомне відділення. Витрати на термомодернізацію будівлі ЦПМСД № 5 зросли на 885 тисяч. На заробітну плату з нарахуваннями працівникам комунальних некомерційних підприємств другого рівня, поточні ремонти, пільгові пенсії, пільгові медикаменти і т. д. додали ще 2, 5 мільйона гривень.

Серйозні обговорення викликав блок транспортних питань. Так, було вирішено відкрити новий маршрут, який зв’яже Бородінський мікрорайон і Хортицький район. «Поки перевезення в цьому напрямку здійснюються автотранспортом малої місткості. Це не забезпечує потребу жителів районів у якісних пасажирських перевезеннях і викликає чимало нарікань. Звичайні тролейбуси там запустити неможливо через те, що відсутня повноцінна контактна мережа. Тому на маршруті працюватимуть тролейбуси з автономним ходом. Для цього потрібно побудувати додаткову ділянку контактної мережі завдовжки 3,8 км в обох напрямках. На запуск маршруту з бюджету міста потрібно виділити 2 мільйони 449 тисяч гривень», — зазначили автори проекту.

Також на сесії внесли зміни до Положення про виконавчі органи міської ради. Відтепер такі підрозділи можуть і повинні проводити заходи щодо утримання в належному санітарному стані території міста. Таким чином, керівники районів, департаментів, управлінь тепер особисто братимуть участь у прибиранні закріплених територій. «У разі невиконання своїх обов’язків керівників чекатиме не тільки догана, а й своєрідні «виправні» роботи — особиста участь у прибиранні території», — заявив міський голова.

Певний прорив стався й у сфері екології. Міські депутати ухвалили рішення про приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів щодо Клімату та Енергії». Відповідно до цього, до 2030 року місто зобов’язується щонайменше на 30 відсотків скоротити викиди СО2 (та по можливості інших парникових газів). Для цього організують заходи з підвищення енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії згідно з відповідною «дорожньою картою» ЄС — так званий проект «30-30-30».

Докладніше про рішення, прийняті на сесії міськради, читайте на нашому сайті.