На знімку: Під час засідання.

На знімку: Міські голови: Дніпра — Борис Філатов, Маріуполя — Вадим Бойченко, Вінниці — Сергій Моргунов.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков (на знімку праворуч) взяв участь у засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування. Під час заходу говорили про реалізацію реформи децентралізації. «Ми підходимо до завершення цієї реформи, яка триває вже багато років. Вона є непростою, викликає багато дискусій, але впевнений, що саме в дискусіях ми зможемо знайти найкращі рішення», — зазначив глава парламенту.

Реформа децентралізації залишається однією з ключових на порядку денному на рівні Верховної Ради, Офісу Президента та Кабінету Міністрів, а також на рівні областей, міст, районів та громад, зауважив Дмитро Разумков. За його словами, з 1998 року назви Консультативної ради неодноразово змінювалися, так само як і підходи, але ціль залишалася та сама — постійний ефективний діалог Верховної Ради з представниками місцевого самоврядування. «Декілька років Консультативна рада не працювала, але тепер настав час її відновити. Це була двостороння ініціатива й сподіваюся, що так само консолідовано та ефективно ми зможемо працювати в подальшому», — підкреслив Голова Верховної Ради.

Очільник парламенту також поінформував, що додатково утворено постійно діючу робочу групу з питань впровадження реформи децентралізації влади в Україні. «Сподіваюся, що в рамках цієї групи ми зможемо вирішувати багато актуальних, поточних питань, безпосередньо пов’язаних із реформою децентралізації», — зауважив він.

Окремо Дмитро Разумков окреслив питання, що стосуватимуться підготовки та проведення місцевих виборів восени. «Нині на профільному комітеті триває підготовка законодавчих ініціатив щодо місцевих виборів, і впевнений, що члени комітету готові до дискусії та співпраці. До цього процесу безпосередньо будуть долучені Президент, його офіс, Кабмін, але лише разом з вами ми зможемо ефективно й гідно пройти цей шлях», — підкреслив Голова Верховної Ради. Він також запевнив, що парламент готовий до діалогу та конструктивної роботи з цього питання. «Не можна в односторонньому порядку підходити до процесу децентралізації, але важливо, щоб наша з вами робота була конструктивною. Щоб було менше політики, а подібні зустрічі відбувалися регулярно», — підкреслив Д. Разумков.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.