На знімку: Руслан Марцінків, Оксана Савчук, секретар міськради Віктор Синишин.

Активно підтримала ідею міська рада об’єднаної територіальної громади.

«Нині дехто ставить під сумнів статтю 10 Конституції щодо статусу української мови як державної. Начебто в деяких регіонах країни вона неактуальна. На моє переконання, неухильне дотримання цієї статті робить націю великою. Це неправда, що, приміром, на сході країни не розуміють української. Два роки тому ми навідувалися до Волноваського району, Попасної, передали підручники рідною мовою. Нас там чудово розуміли. Тож треба не сіяти розбрат, а триматися разом, тоді держава стане сильною», — наголосив у вітальному слові голова ОТГ Руслан Марцінків.

В особливий для держави день — одночасне відзначення Дня Конституції та Дня молоді — до франківчан на Вічевий майдан навідалася народний депутат Оксана Савчук. Вона також поділилася своєю історією про головний закон України.

«Конституція України — невелика брошура, яка місить 12 розділів та основні закони, за якими має жити держава. Хотіла б розмислити над статтею 10, яка утверджує статус української мови як державної. Точиться багато суперечок, чи потрібно розвивати українську, чи надати більше прав мовам національних меншин. Згадаймо тих, хто творив, розвивав та шанував українську мову, дивився вперед. Нічого не буває просто так, що б не вплинуло на майбутні покоління. Ще в 1837 році члени гуртка «Руська трійця» Маркіян Шашкевич, Яків Головацький та Іван Вагилевич створили перший західноукраїнський альманах «Русалка Дністрова». У передовому на той час та феєричному виданні їм вдалося зібрати воєдино українську душу, етнос, пісню, слово. Маємо рухатися вперед, пишатися тим, що ми українці, нести нашу величаву мову у світи», — акцентувала Оксана Савчук.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби міськради.