Першим об’єктом, який він відвідав, стала автомобільна дорога міжнародного значення М-19 Доманове (на Брест)—Ковель—Чернівці—Тереблече (на Бухарест). Глава держави оглянув уже відремонтовану ділянку магістралі, що біля села Дачного Ківерцівського районі, поспілкувався з керівниками Служби автомобільних доріг, відповів на запитання журналістів. Зокрема, представники мас-медіа поцікавилися перспективами ремонту доріг між райцентрами і селами. В. Зеленський зазначив, що ці роботи вже почали виконувати.

— У мене радикальне бачення ситуації щодо місцевих доріг. Ми цю рану вилікуємо. Проте пріоритет цього року — міжнародні, національні, регіональні дороги. Там, де встигатимуть, ремонтуватимуть і територіальні дороги. До слова, цьогоріч до плану ремонтів зарахували і чотири територіальні дороги на Волині, — повідомив В. Зеленський.

Загалом цього року в області мають відремонтувати понад 300 кілометрів автошляхів, з них 156 кілометрів міжнародних і національних. До цього кращим був 2011 рік, коли на Волині під час підготовки до Євро-2012 відремонтували 131 кілометр шляхів.

— Дай Боже, щоб ми  цього року все це зробили, — наголосив Президент.

Главу держави також поінформували про перебіг будівництва ділянки дороги Шацьк—Світязь—Залісся—Грабове, прокладеній довкола озера Світязь. На ній встановлять комплекс контролю швидкості руху. Будівельні роботи планується завершити цього року.

Порушувалося також питання щодо скорочення черг на міжнародному пункті пропуску «Ягодин». Це можна зробити, на думку голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка, завдяки відновленню роботи логістичного центру, розташованого за кілометр від пункту пропуску. У 2008 році з певних причин він перестав функціонувати.

— До роботи пунктів пропуску маємо загалом багато запитань. Зберемо митників і прикордонників по всій країні, щоб вирішити комплексно це питання, — наголосив. В. Зеленський.

Глава держави ознайомився також з перебігом реалізації ще одного об’єкта програми «Велике будівництво» в регіоні — спорудженням дитячого садочка на 105 місць у селі Крупа Луцького району, поспілкувався з представниками бізнесу, поцікавився можливостями розвитку туристичного потенціалу області.

Волинська область.