Під час перебування Президента України Володимира Зеленського на Донбасі.

Спілкуючись із журналістами, Президент сказав, що головне завдання сьогодні — витримати режим тиші, і керівництво української держави докладає максимальних зусиль, щоб цей режим не порушувався. Водночас глава держави наголосив, що далеко не все залежить лише від української сторони й у процесі забезпечення режиму тиші виникає багато питань і проблем.

«Ми молимося Богові та вдячні нашим військовим. Ми боремося за те, щоб режим тиші не порушувався, — зазначив Володимир Зеленський. — Якби все залежало тільки від нашої сторони, то я впевнений, це був би принциповий режим тиші, і ми б перейшли до наступних кроків, до наступних етапів закінчення війни. Найголовніше, що ми хочемо, — витримати цей режим тиші. Щодня просто не втрачати наших військових. Для нас це дуже важливо. Гарантувати нічого не можу, але скажу вам: ми все робимо, дуже багато всього робимо і в Україні, і на зустрічах у мінському форматі та в режимі відеоконференції Тристоронньої контактної групи. Будемо далі тримати кулаки».

Президент висловив вдячність українським військовим за ті зусилля, що вони докладають на лінії розмежування для збереження режиму припинення вогню. Шістьох військовослужбовців, які сумлінно виконують завдання у районі проведення

Операції об’єднаних сил у Донецькій області, глава держави відзначив орденами «За мужність» III ступеня та медалями «За військову службу Україні».

Особисто вручивши державні нагороди, Володимир Зеленський сказав:

«Я вдячний кожному військовослужбовцю, всім, хто боронить наші кордони, суверенітет. Ми стовідсотково переможемо, тому що ви щодня захищаєте країну. Я дуже вдячний усім волонтерам, які захищають життя кожного, хто сидить в окопі, кожному медику, який зберігає життя військового. Нині, упродовж десяти днів, у нас немає поранених і загиблих. Я вдячний передусім вам, що ви бережете життя своїх побратимів. Важливо, що виконується режим тиші, але ми завжди готові відповісти на агресію ворога».

У Часовому Ярі Президент поклав квіти до меморіалу загиблим воїнам на Донбасі, розташованому на території військової частини. Під час урочистої церемонії глава держави наголосив: «Тут написані дуже важливі слова: «Ми б’ємось за те, чому нема ціни у цьому світі, — за Батьківщину». У нас єдина Батьківщина. Вона одна у нас — Україна. І ми не можемо її втратити. І ніколи не втратимо. Навпаки — повернемо все додому».

Фото прес-служби Донецької ОДА.