Цього року в День Незалежності України, як повідомляє сайт глави держави, керівництвом країни будуть проведені церемонії покладання квітів до пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників ООС/АТО.

Також у Києві відбудеться вже традиційний Марш захисників України. Розпочнеться хода орієнтовно об 11-й ранку біля парку імені Тараса Шевченка, неподалік червоного корпусу університету. Планується, що участь у ньому візьмуть не менш як 50 тисяч людей. Організатори заходу також анонсують проведення на Майдані Незалежності невеликого перформансу.

У Музеї «Становлення української нації» розпочнеться квест-екскурсія «Історія становлення незалежності України в постатях». Театралізований захід проводить один із персонажів Музею — Гетьман Богдан Хмельницький.

Також є можливість взяти участь у майстер-класі з гончарства та анімаційно-розважальній програмі для дітей (безоплатно).

Співоче поле запрошує на виставку квітів «Мультленд». На гостей чекає розважальна програма: веселі ігри та конкурси, танцювальні батли, дискотека з мильними бульбашками тощо. На території Співочого поля також працює ярмарок квітів та декоративних рослин, фудкорт і яскраві фотозони.

А напередодні, у День Державного Прапора, над київськими пагорбами замайорить найбільший головний стяг України, який завдяки підсвітці можна буде побачити і вночі, практично з будь-якої точки нашої столиці. Подія відбудеться на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України в Другій світовій війні».